Kedves érdeklödők,

Nagy örömünkre szolgál, hogy megoszthatjuk ezeket a tanításokat veletek.
Fontos, és különleges alkalom volt 1986-ban  Alexander Berzin tanításain résztvenni. Alexander Berzin aki New Yorkban született és ott járt egyetemre, maga is gyakorló buddhista (ez időben az indiai Dharamsalában Őszentsége a XIV.Dalai Láma tolmácsa, és fordító irodájának vezetője) valamint orientaltalisztikai tudományok professzora, aki a 70-es évek közepétől Indiába költözött, hogy a tibeti buddhizmus tanításait tanulmányozza. Sok nagyon fontos szentírás, tanítás fordítása, és angol nyelvű könyvkiadás füződik nevéhez, ami páratlan lehetőséget biztosít a szellemi gyakorlatok végzéséhez. Jelenleg a világon egyedülálló szellemi tartalommal
BERZINARCHIVES néven működű folymatosan fejlödő többezer tanítást tartalmazó honlapja segíti a téma iránt érdeklödőket.

Előadás sorozata fontos volt, mert először a magyarországi buddhizmus életében, autentikus tanítóktól, hagyományos eredeti töretlen hagyományvonalból származó tiszta tanításokat, és útmutatásokat adott át a jelenlévőknek.
Letisztult, mindenki számára érthető, bonyulult filozófiai fejtegetésektől mendes, a mindennapi élet problémáinak megoldását segítő alapos tanításokat. Különleges, mert  általa az addigi enyhén szólva elavult és sokszor félrevezető terminológiai szóhasználatot egy teljesen újszerű,  egyszerű és magától érthetödő átadási nyelvezet váltotta fel. Ezzel gyakorlatilag lerakta a magyar buddhista hitélet számára a modern buddhista terminológia szóhasználati alapjait.
Tanításain sok későbbi tibeti buddhista központot alapító, és azóta is fenntartó hallgató vett részt. Számukra a bizonyosság, a tisztán érthetőség, és az egyértelműség  lehetőségét hozta el. Ezek a tanítások, valamint a meditációs gyakorlatok ismertetése és magyarázata lehetőséget biztosítottak egy "régi-új", és nagyon hatékony szellemi út első lépéseinek a megtételéhez. A tanítások időszerűsége és haszna a mai napig fontos lehetőség az újonnan bekapcsolodó szellemi utazóknak, akik egy tiszta és máig töretlen szellemi tradició útmutatásai alapján szeretnének maguk és mások szellemi életének jobbításán dolgozni. Ezek az útmutatások felölelik a mindennapok nehézségeinek kezelésének gyakorlati  lehetőségeit, de ezen túlmutatva körvonalazzák a szellemi tökéletesség állapotának megtapasztalásának  lehetőségeit is.

Tanításai váljanak minden lény hasznára!!
     
     

 

 

 

 

 

 

 
 
Back to audio
 
English website
Sakyamedia
Magyar honlap